HTML

москва tér

Moszkvában vagyok.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.05. 18:37 Erika D

Városnézés, amíg el nem olvad

Most, hogy eljött a hosszú hétvége, kis csapatunkat még a zord időjárás sem tarthatta vissza Moszkva felderítésétől. Péntek délután a Vörös téren kezdtünk, majd körbesétáltuk a Kremlt. Mindez az utazással és egy szupermarket útbaejtésével félnapos programnak bizonyult. Érthető, hogy a moszkoviták hova rohannak állandóan (tudniillik ők úgy rohannak, hogy fel is löknek, ha épp útban vagyunk), nyilván nem akarják a fél életüket közlekedéssel tölteni. Mire hazaértünk, mindenki úgy nézett ki, mintha lenyomtunk volna egy rövidebb teljesítménytúrát, rá kellett jönni, hogy itt várost nézni fárasztó dolog.

Másnap reggel viszont újult erővel indultunk útnak. A célpont a Gorki park volt, ugyanis Lali már napok óta sírt, hogy ott olyan szezonális kiállítás van, amit AZONNAL kell megnéznünk, mert elolvadnak. Nevezetesen jégszobrokról van szó, és bár úgy lenne, hogy jövő hétre már nyomukat se látnánk... A szobrok nevezetes olasz épületeket ábrázoltak és mindannyian jól szórakoztunk, miközben meghódítottuk Rómát:) A Gorki Park egyébként nyáron vidámpark, télen - nem kis meglepetésre - korcsolyapálya. Nem, nem egy jégstadion a parkban, hanem magában a parkban lehet csúszkálni, ahogyan más sétálni szokott. Ez úgy néz ki, hogy az utakat szépen feltöltötték vízzel, majd a természet elvégezte az ő dolgát. Az eredmény: sose láttam még ilyen hangulatos jégpályát, ráadásul 100% bioenergiával működik! Bennem ezek után csak egy kérdés maradt: most azonnal bérelünk korit, vagy visszajövünk még ide? A többiek az utóbbira szavaztak. Kicsit megijedtem: de ha elolvad?? Majd Lalival egymásra nézve egyszerre kezdtünk el szakadni  a röhögéstől:D

Délután bementünk melegedni az Új Tretyakovba. Ez nem a híres, hanem egy másik képtár, itt XX-XXI. századi képek vannak kiállítva, sok szocreál dologgal, meg a korhoz kapcsolódó híradó bejátszásokkal. A legfrissebb alkotások pedig nem is képek, hanem inkább installációk, vagy ahogy ők mondják, vegyes technikák. Ilyen vegyes technika volt például egy ötvenes évekbeli festmény, amire egy kortársunk aggatott ingeket. Ezt mondjuk pont nem értettem.:) Nagyjából olyan ez, mint a Ludwig Múzeum, nekem bejött.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moszkvater.blog.hu/api/trackback/id/tr902713234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

domAndi 2011.03.06. 16:10:48

Jaaj, és máris kaptam egyet! De szép színes! Köszi! :))) (Google képkeresőbe írni nyilván nem lenne ugyanaz...)
Aztán majd igyekszem én is minél hosszabban megírni a semmit, ami van velem. :P

Erika D 2011.03.06. 16:56:06

Lesz majd több meg jobb is. Ebbe még a hülye turisták is beleálltak.
süti beállítások módosítása