HTML

москва tér

Moszkvában vagyok.

Friss topikok

Linkblog

2011.03.12. 17:23 Erika D

Magyarkodtunk Moszkvában

Most, hogy már több, mint egy hete itt vagyunk, igazán idegenbe szakadt hazánkfiának érezhetjük magunkat. Úgyhogy írtunk az itteni magyar nagykövetségnek, hogy szeretnénk részt venni, a március 15.-i ünnepségükön. Persze nem utasítottak vissza, ahogy ezt a protokoll megkívánja, szóval tegnap délután (mert március 15.-ét itt 11.-én ünnepelték, no nem baj) mindenki felvette a legjobbik ruháját és beállítottunk a nagykövetségre.

Nagyon furcsa volt újra ilyen sok magyar beszédet hallani, magyar himnuszt meg pláne. A műsor maga kedvesen rövid volt, leginkább az itt dolgozók gyerekei szavalták az ilyenkor szokásos verseket. Majd elkezdődött a fogadás, aminek igazán megadták a módját. Volt hideg kaja, meleg kaja, desszert, italpult mindenféle otthoni finomsággal. Természetesen kiéhezett kollégisták módjára vettettük rá magunkat a fogásokra, végül pedig jó pár kör rövidet és bort is fogyasztottunk. Azt nem tudom, mit gondoltak a többedik pálinkánál, annyi biztos, hogy a szemük se rebbent, egy ilyen elegáns partin amúgy se szólhatnak semmit.

Igazán felemelő volt itt ünnepelni, jó magyar italoktól becsípni meg pláne. Ráadásul sikerült magunkat még egy buliba meghívatni, ez március 16.-án lesz a magyar kultúrintézetben.

Az ünnepség előtt a közelben lévő Lomonoszov egyetemet sikerült megnézni. Ez az épület egy kis dmbon magasodik és nekem a személyes kedvencem itt Moszkvában. Sajnos csak kívülről csodálhattuk, itt ugyanis a egyetemek nem nyitottak, csak dákigazolvány felmutatatásával lehet bemenni. (A Puskin Intézetes diák persze nem volt jó:)) Ez bizony igen nagy kár.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://moszkvater.blog.hu/api/trackback/id/tr12733775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

buGhunter · http://bamberg.blog.hu 2011.03.13. 19:11:16

A töménytelen töményivás a két nép egyik igen fontos kapcsolatépítő, közös pontka, ehhe :P

Amúgy a <!--more--> tag-gel tudod tagolni is a bejegyzéseket lead-re meg tartalomra.
süti beállítások módosítása